Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Euroleague 2010 : στην Πρόκομ ζουν μεγάλες στιγμές, ενώ η Μακάμπι έγραψε ιστορία με ρεκόρ (43) πόντων σε μια περίοδο - MVP o ο Μπογκντάνοβιτς !


Euroleague 2010
- Top 16 - Week 5 : Top 10 Plays - MVP Bojan Bogdanovic Τσιμπόνα
(3 και 4-3-10)


Euroleague 2010
- Top 16 - Week 5 - Gameday 2 : Μακάμπι - Σιένα 97-82 (4-3-10) Highlights



Euroleague 2010 - Top 16 - Week 5 - Gameday 2 : Ζαλγκίρις - Πρόκομ 93-88 (3-3-10) Highlights

Μια αγωνιστική πριν το τέλος (επόμενη εβδομάδα) του Top 16 της Euroleague και ήδη 6 από τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση (PlayOffs) έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο.
Από τον όμιλο E έχει περάσει η Μπαρστελόνα και διεκδικούν την δεύτερη θέση και ΠαρτιζάνΜαρούσι. Από τον όμιλο F έχουν περάσει Μακάμπι και Ρεάλ. Από τον όμιλο G ΤΣΣΚΑ και Πρόκομ. Τέλος από τον όμιλο H ο Ολυμπιακός και διεκδικούν Κάχα Λαμποράλ και Χίμκι.
Στα PlayOffs (2 νίκες - maximum 5 αγώνες - για την πρόκριση στο Final Four), που ξεκινούν στις 23 Μαρτίου, θα παίξουν : ο πρώτος του ομίλου Ε με τον δεύτερο του F , ο πρώτος του F με τον δεύτερο του E, ο πρώτος του G με τον δεύτερο του H και ο πρώτος του H (Ολυμπιακός) με τον δεύτερο του G (Πρόκομ).

πηγη : www.basketblog.gr
Η εκπληκτική εμφάνιση του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (νο. 7) οδήγησε την Τσιμπόνα στη νίκη επί της Χίμκι, η οποία ήταν και η πρώτη για τους πρωταθλητές Κροατίας στο ΤΟΡ-16. Τα… κατορθώματα του 21χρονου φόργουορντ τον ανέδειξαν και πολυτιμότερο παίκτης της 5ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκα, καθώς σε 37 λεπτά σημείωσε 22 πόντους (προσωπικό ρεκόρ), έχοντας 6/6 (!) τρίποντα, 2/5 δίποντα και 0/2 βολές. Επίσης, έχασε για ένα ριμπάουντ το "νταμπλ ντάμπλ" αφού μάζεψε 9 ενώ είχε επίσης μια ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Ο Μπογκντάνοβιτς με τους παραπάνω αριθμούς συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μίρζα Τελέτοβιτς της Κάχα Λαμποράλ που είχε 26. Στην πεντάδα βρέθηκαν επίσης οι Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός), Μάρκους Μπράουν (Ζαλγκίρις) και Χόρχε Γκαρμπαχόσα (Ρεάλ) που είχαν από 25 βαθμούς.

Οι άνθρωποι της Πρόκομ ζουν μεγάλες στιγμές μετά την πρόκριση της ομάδας στους "8" της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο πολωνικός Τύπος αποθεώνει την ομάδα του Πατσέσας, ενώ και η Ομοσπονδία της χώρας έστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Η Πρόκομ έχει μπροστά της μια νέα πρόκληση αφού θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Πολωνίας να δηλώνει: "Θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε". Ο Τόμας Πατσέσας σε ερώτηση για τις πιθανότητες που έχει η Πρόκομ κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε: "Θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε στα ημιτελικά, βέβαια μην ξεχνάτε πώς έχει (σ.σ. Ολυμπιακός) περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως είναι η έδρα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη απολαύσαμε την επιτυχία μας αλλά πλέον πρέπει να δούμε μπροστά και να προετοιμαστούμε για τα προημιτελικά. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί εκεί. Στον αθλητισμό πολλά πράγματα είναι αυτά που δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν". Αναφερόμενος στον Κίντελ Γουντς, σχολίασε: "Ο Κιντελ έχει πάντα κίνητρο και έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μιλάμε για εκδίκηση. Άλλωστε είναι αγαπητός και σεβαστός από τους φίλους του Ολυμπιακού".

Η Μακάμπι Τελ Αβιβ δεν κατάφερε μόνο να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους "8" της Ευρωλίγκα με τη νίκη επί της Σιένα (97-82) αλλά με τους 43 πόντους που σημείωσε στην τέταρτη περίοδο έγραψε ιστορία στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η επίδοση της "ομάδας του λαού" ήταν η κορυφαία της Ευρωλίγκα και κατάφερε να σπάσει αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης (41π.) που κράτησε για σχεδόν μια δεκαετία.

Η πεντάδα των καλύτερων επιδόσεων σε μια περίοδο…
43π. Μακάμπι κόντρα στη Σιένα (ΤΟΡ-16, 2009-10)
41π. Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Οβαρένσε (Κανονική περίοδο, 2000-01)
41π. Ζαλγκίρις κόντρα στη Νανσί (Κανονική περίοδο, 2008-09)
39π. Εφές Πίλσεν κόντρα στον Ολυμπιακό (Κανονική περίοδο, 2006-07)
39π. Κίντερ κόντρα στην Εστουντιάντες (Πλέι οφ, 2000-01)

Δεν υπάρχουν σχόλια: