Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το Δελτίο Τύπου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων !





Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ΕΚΑΣΚ της Τρίτης 9-3-10 (άραγε συντάχθηκε και ελέγχτηκε από αυτούς που προβλέπει η τελευταία - πάνω από ένα μήνα - σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚ ή βγήκε χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ) :

“H EOK έκανε δεκτό το αίτημα του Αρκαδίου , του Δήμου Ρεθύμνου αλλά και της ΕΚΑΣΚ και από 7-11 Απριλίου στο Ρέθυμνο θα διεξαχθεί η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων

Εμείς έχοντας εδώ και καρό υπόψη μας το θέμα, γνωρίζουμε ότι παράγοντες του Αρκαδίου έχουν εδώ και μήνες εκφράσει την επιθυμία τους προς παράγοντες της ΕΟΚ για την διεξαγωγή αυτού του Πρωταθλήματος στο Ρέθυμνο και πάσχιζαν να εξασφαλίσουν τους σχετικούς οινομικούς πόρους.

Στις 8-2-2010 ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ρεθύμνης (ΔΑΟΡ) και Αντιδήμαρχος Μανόλης Αναγνωστάκης με έγγραφο του προς την ΕΟΚ ζητάει επίσημα την διοργάνωση του Πρωταθλήματος αναλαμβάνοντας τα έξοδα διαμονής και διατροφής 100 ατόμων κατά την διάρκεια των αγώνων (6-11 Απριλίου 2010).
Στις 25-2-2010 η ΕΟΚ με έγγραφο της προς τον ΔΑΟΡ αποδέχεται την πρόταση του αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι

“Το ΔΣ της ΕΟΚ ανταποκρινόμενο σε σχετική επιθυμία σας, αποφάσισε να σας αναθέσει την διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων … Για περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τις επόμενες ημέρεςΣας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας αυτή και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση”.

Στα δύο αυτά έγγραφα δεν αναφέρεται πουθενά η ΕΚΑΣΚ και ούτε κοινοποιούνται σε αυτήν, ενώ δεν έχει γίνει κάποιο σχετικό χαρτί από την ΕΚΑΣΚ προς τον ΔΑΟΡ την ΕΟΚ.
Τώρα ένα μεγάλο ερώτημα είναι ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου της ΕΚΑΣΚ που το είδε το αίτημα της ΕΚΑΣΚ προς την ΕΟΚ και θα θέλαμε μια απάντηση. Γιατί και στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ δεν νομίζουμε να υπήρξε κάποια σχετική μνεία ή αναφορά !
Γιατί γενικά (και) στον αθλητισμό πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα σε όσους προσπαθούν να πετύχουν κάτι καλό για το Μπάσκετ της Κρήτης και ειδικά σε αυτούς που βάζουν και το χέρι βαθειά στην τσέπη, αλλά μην κοντά σε αυτούς μπαίνουμε και εμείς σαν μαϊντανοί, όπως είχε πει και ένας διαχρονικός παράγοντας της Κρήτης !

Δεν υπάρχουν σχόλια: