Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι 95άρηδες και η δική μας πρόταση που δεν θεσπίστηκε !


Σχόλιο φίλου στο Kretawoldbasket : "… Το Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών κινδυνεύει να χάσει την “ΠΟΙΟΤΗΤΑ” του από τους Παίδες και τους Παμπαίδες του Κρητικού Μπάσκετ … Εξάλλου έχει φανεί ότι μικροί σα τους Σκάνδαλο, Κοκολάκη, Κυρικάκη, Σπανό κ.α … έχουν χαλάσει το επίπεδο … των ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ !!!"

Δεχθήκαμε καταιγισμό τηλεφωνημάτων – μηνυμάτων – σχολίων για το θέμα με τους 95άρηδες και την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.
Εμείς για να είμαστε σαφής, γιατί επιτέλους πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως γίνονται, θέσαμε στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ ...

... πρόταση να ανοίξει με συμπληρωματική Προκήρυξη το πάνω όριο ηλικίας και να μπορούν να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό (που δεν είναι επίσημο της ΕΟΚ) αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1988 και νεώτεροι, χωρίς το πάνω όριο του 1994, που ισχύει σήμερα σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών
και έτσι να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1995 ή και νεώτεροι ...

Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι αν υπάρχουν αθλητές 14 και 15 ετών που μπορούν και έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα πρέπει να τους δίνουμε την ευκαιρία να το κάνουν.

Θυμίζουμε ότι όταν πρόσφατα πήγαν για δοκιμή στην Εθνική Παίδων 3 αθλητές από την Κρήτη, ο ομοσπονδιακός προπονητής την πρώτη ερώτηση που έκανε πριν ακόμα πιάσουν την μπάλα, ήταν ποιοι από αυτούς παίζουν στην Ανδρική ομάδα των συλλόγων τους.

Θυμίζουμε επίσης ότι όλοι οι ειδικοί μας έχουν πει σε συνεντέυξεις τους ότι οι αθλητές στις ηλικίες αυτές για να έχουν σημαντική βελτίωση, πρέπει αν αγωνίζονται σε μεγαλύτερα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Θυμίζουμε επίσης ότι ήδη ο Εργοτέλης έχει χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1995 στην Ανδρική ομάδα.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Ηράκλειο με απόφαση της Επιτροπής Μπάσκετ δεν χρησιμοποιεί τους αθλητές που συμμετέχουν στο ρόστερ της Ανδρικής ομάδας στην Γ’ Εθνική στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών για να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό νεώτερων αθλητών του συλλόγου.

Θυμίζουμε επίσης ότι η Ιεράπετρα χρησιμοποιεί στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1995 και δεν αποκλείεται σε κάποιον αγώνα να δούμε και αθλητή του 1996 (από τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη όλα τα περιμένουμε !).

Εμείς λοιπόν είμαστε στο συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ ξεκάθαροι και στην πρόταση μας ακολουθήσαμε όλες τις συμβουλές των ειδικών. Τώρα γιατί δεν ψηφίστηκε αυτή η πρόταση, που φαίνεται σήμερα ότι έχει την συνολική αποδοχή του Μπασκετικού κόσμου της Κρήτης, είναι κάτι που δεν μας αφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: