Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Α2 Ανδρών : τελικός στο Πέραμα ανάμεσα σε Ερμή και ΟΦΗ !

πηγή : www.basketblog.gr
Με τον σημερινό αγώνα της Καλλιθέας (Ίκαρος / Έσπερος - Δάφνη) να κάνει την αρχή, η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 συνεχίζεται αύριο με τις "μάχες" για την άνοδο και τον υποβιβασμό να φουντώνουν.

Ίκαρος/Έσπερος - Δάφνη 78-41

Εύκολο βράδυ πέρασε ο Ίκαρος/Έσπερος, ο οποίος νίκησε στη Καλλιθέα τη Δάφνη με το επιβλητικό 78-41 και επέστρεψε στις επιτυχίες, παραμένοντας παράλληλα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα της Καλλιθέας στηρίχθηκε στην ευστοχία της στα δίποντα (28/38), ενώ είχε σαν κορυφαίους τους Καράμπουλα και Λάκσα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, τραυματίστηκε (διάστρεμμα) ο Πάρις Μάρτζος και δεν χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια του αγώνα. Από τη Δάφνη, καλύτερος ήταν ο Γιαννουλάκος.
Ο Φώτης Βασιλόπουλος έκατσε στον πάγκο της Δάφνης και δείχνει να συνέρχεται από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ενώ άπαντες στο κλειστό της Καλλιθέας του ευχήθηκαν "σιδερένιος" και "γρήγορη επιστροφή στα παρκέ".
Διαιτητές: Καλδίρης - Τζιμογιάννης - Κοτσίμπος.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 44-22, 59-31, 78-41.
ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ (Λυκογιάννης): Λάκσα 13 (2), Μάρτζος, Φαλέκας 3 (1), Καράμπουλας 18 (1), Πολυτάρχου 7 (1), Λιούις 2, Κερασοβίτης 3, Καρασταμάτης 5 (1), Τζιάλλας 10, Κατούφας 2, Κατιάκος 8 (1), Πετροδημόπουλος 7.
ΔΑΦΝΗ (Ζαβός): Καπερώνης 3, Μπίρδας, Πέκοβιτς 6 (2), Λιανός 2, Λόλας 6, Οτουντζίδης 2, Τσούτσος 12, Γιαννουλάκος 10.

ΠΕΡΑΜΑ – ΟΦΗ: Αγώνας ζωής ή θανάτου για τις δύο ομάδες. Ίσως λίγο περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εάν ηττηθούν χάνουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για σωτηρία.
Ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι δίνει ο Γ.Σ. Περάματος - Ερμής αύριο το απόγευμα, εντός έδρας, καθώς υποδέχεται τον ΟΦΗ και με θετικό αποτέλεσμα θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Πέρα από το ροζ φύλλο, οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου θα προσπαθήσουν να καλύψουν και τη διαφορά (+10, 68-78) με την οποία είχαν ηττηθεί στον αγώνα του πρώτου γύρου, στην Κρήτη.
Η τεχνική ηγεσία δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Στέλιο Κλήμη (τενοντίτιδα), ο οποίος πάντως μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση: "Είναι τελικός για εμάς. Είναι ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε ώστε να μπορέσουν να φέρουμε εις πέρας τον στόχο που έχουμε θέσει και είναι η παραμονή. Δεν είναι εύκολο το έργο μας γιατί θα αγωνιστούμε κόντρα σε με μια ομάδα που παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Μπορεί εγώ να μην είμαι σε θέση να βοηθήσω, ωστόσο είμαι βέβαιος πως οι συμπαίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε". Ο 29χρονος γκαρντ θα ξεκινήσει να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ολυμπιάδας Πατρών, αλλά και με τη γνώση ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας, χρειάζονται και άλλες μεγάλες νίκες, η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ αγωνίζεται αύριο (5.30μμ) εκτός έδρας με τον Ερμή Περάματος. Αναφερόμενος στην αναμέτρηση ο προπονητής του ΟΦΗ, Βαγγέλης Βλαχος, επισημαίνει ότι «Παίζουμε με μια ομάδα που είναι και αυτή συνδιεκδικήτριας της παραμονής και καταλαβαίνει κανείς ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δυο ομάδας. Το έχουμε ξαναπεί ότι χρειαζόμαστε αποτελέσματα για να επιτύχουμε το στόχο μας και θα παλεύουμε μέχρι το τέλος όλα τα παιχνίδια». Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο ο ΟΦΗ είχε κερδίσει τον αντίπαλο του με δέκα πόντους διαφορά και βεβαία μια νέα νίκη θα του δώσει ένα σημαντικό αβαντάζ στην μάχη της σωτήριας. Στα αγωνιστικά ο Νίκος Δελατόλας ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στο δικέφαλο.
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΑΟΔ: Χωρίς βαθμολογική σημασία το ματς, επομένως κάθε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή του προπονητή του ΚΑΟΔ Φώτη Τακιανού, στη έδρα της παλιάς του ομάδας.
ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Δύσκολη δοκιμασία περιμένει τον πρωτοπόρο Ηρακλή, ο οποίος σε μια καυτή έδρα καλείται να διατηρήσει την προνομιούχο θέση του. Οι γηπεδούχοι δεν είναι πλέον αδιάφοροι, καθώς έχουν μπλέξει σε… περιπέτειες και αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
ΞΑΝΘΗ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Εκτός έδρας αποστολή και για το Παγκράτι, που θέλει να νικήσει και να διατηρήσει τις ελπίδες ανόδου που του αναλογούν. Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς η Ξάνθη παραμένει πολύ ισχυρή στην έδρα της και το γεγονός ότι δεν έχει βαθμολογικό άγχος την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη.
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, στο άδειο (λόγω τιμωρίας), κλειστό του Αιγάλεω. Ο Αμύντας με νίκη θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας του, όμως οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει ότι… χτυπάνε όλα τα ματς.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό το παιχνίδι της Πάτρας. Οι δύο ομάδες διακρίνονται για τις επιθετικές τους αρετές και δεδομένου ότι δεν υπάρχει βαθμολογική σκοπιμότητα, αναμένεται ένα ιδιαιτέρως θεαματικό ματς.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Ο "τελικός" της σημερινής αγωνιστικής. Όποιος χάσει… χάνεται, καθώς αμφότεροι έχουν περασμένη την… θηλιά του υποβιβασμού στον λαιμό τους. Οι γηπεδούχοι υπολείπονται ενός βαθμού και έχουν έναν λόγο παραπάνω να θέλουν τη νίκη.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 5.30 μ.μ, εκτός από τα ματς της Καισαριανής (3 μ.μ) και του Ρεθύμνου (5 μ.μ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: